Thursday, April 26, 2007

SAYIN BAYAN VERHEUGEN ISTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN KADİR TOPBAŞ'I ZİYARET ETTİ




Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sayın Günter Verheugen'in eşi ve Pro Animale Derneğinin iyi niyet elçisi Sayın Gabrielle Verheugen ve Pro Animale Derneği başkanı Sayın Wothke 17 Nisan, 2007'de, Istanbul’da uygulanan kısırlaştırma projesi hakkında görüsmek üzere Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ı ziyaret etti.

Sayın Verheugen, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan rehabilitasyon merkezinin tüm Avrupa için örnek bir tesis olduğundan ve Pro Animale derneğinin öncülüğünde gerçekleştirilen Karacabey Ayı Merkezinden bahsettikten sonra kısırlaştırma projesinin Istanbul gibi çok büyük bir şehirde uygulanmasının ne kadar zor olduğunun bilincinde olduklarını hatırlatarak, IBB’nin bu konuda Avrupa’dan her türlü eğitim ve danışmanlık yardımı alma talebine yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.
Toplantıda bulunan dernek temsilcimiz, kısırlaştırılan sokak hayvanlarının birçok yerel belediye tarafından ormanlara atıldığını hatırlatarak bu uygulamanın önlenmesi isteğini dile getirdi.

Sayın Kadir Topbas, Sağlık Daire Başkanı Sayın Mehmet Yıldırım’a yerel belediyelerin yetkililerini bir toplantıya çağırarak, kısırlaştırma uygulamasında belediyeler arasında koordinasyon sağlamasını temin etmesi talimatını verdi.

Bayan Verheugen, EHDKD’nin bu konuyu kendisi adına takip edeceğini ve kendisini bilgilendireceğini hatırlatarak bu toplantıların başarılı olmasını temenni ettiğini belirtti ve bu ziyaretin Istanbul’daki sokak hayvanları için bir umut olmasını diledi.

MS. VERHEUGEN VISITED ISTANBUL MAJOR MR KADIR TOPBAS

On April 17, 2007, Ms Verheugen, European Parliament Vice President Günter Verheugen's wife and ambassador of good will for Pro Animale and president of Pro Animale Ms. Wothke visited Istanbul Major Mr Kadir Topbas.

Ms. Verheugen after mentioning about the success of the Rehabilitation Center in Osmangazi which she admitted to be exemplary for all Europe, and referring to the Karacabey Bear Center supported by Pro Animale, she said she is aware of the fact that implementing neutering project in Istanbul is a huge task. She offered to do all she can to provide any consultancy or educational help needed from EU for a successful implementation of the project for solving the stray dog problem of Istanbul.

Our representative who was also at the meeting, reminded the Major about dogs dumped in forests after being neutered by many regional municipalities.

Mr. Topbas gave an instruction to Mr. Mehmet Yildirim the head of the Health Department to organize a meeting and invite all managers of veterinary departments of regional municipalities with the purpose of achieving a coordination between the municipalities. Ms Verheugen reminded Mr Yildirim that EHDKD will be in close contact with him representing herself to take information about the outcomes of the meeting and expressed her wish that this meeting will be hopeful for the stray animals of Istanbul.







No comments: