Sunday, December 23, 2018

SHKD EKIBI TAVSANLI'DA- SHKD TEAM AT TAVSANLI




YEDINCI DEFA KUTAHYA TAVSANLI'DA

Murat Bekhan başkanlığında SHKD ekibi, kısırlaştırma kampanyası kapsamında Kütahya’ya yedinci defa gitti. 8-10 Aralık, 2018’deki bu ziyarette 151’i dişi ve 37’si erkek olmak üzere, toplam 188 köpek kısırlaştırıldı. Köpeklerden 109 tanesi bir yaştan genç, 53’ü üç  ile bir yaş arasında, 26 tanesi ise üç yaşından büyüktü. Köpeklerin 26 tanesi hamileydi. Köpeklerin çoğunun sağlığı operasyon için uygundu. Gençlik, parva vs gibi hastalıklara rastlanmadı. On sol ayağından yaralı bir köpeğin bacağı ampute edildi. Köpeklerin yanı sıra 26 tane de kedi kısırlaştırıldı.



SHKD ekibinin kısırlaştırma projesine tümüyle sponsor olarak destek veren Hollanda’lı Actiezwerfhonden derneğine, bu projelerde kullanılan ameliyat aletlerini ve sterilizasyon aletini alan Stichting Buitenlandse Asielen vakfına sonsuz tesekkurlerimizi sunarız. Onlar olmadan  bu kısırlaştırma kampanyasını yapamazdık.   


 AT KUTAHYA TAVSANLI FOR THE 7TH TIME

SHKD team, led by vet Murat Bekhan has been in Kutahya Tavsanli for the 7th time. At this visit they neutered total of 188 dogs of which 151 is female and 37 male. 109 of dogs were less than 1 year old, 53 less than 3 years old and 26 older than 3.  Of the female dogs, 26 was pregnant. Most of the dogs were healthy enough for operation. There was no dogs with parva or distamper. One dog had a bad injury on front left leg and was amputated. In addition to the dogs, 26 cats were also neutered.

We are grateful to Dutch Stichting Acitezwerfhonden for sponsoring the project and Dutch Stichting Buitenlandse Asielen for their donation of the autoclave and operation sets we use in operations. Without them, this neuter and release campaign wouldn’t be possible.



No comments: