Tuesday, January 29, 2008

SARIYER BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR




Sariyer Belediyesi'nin kısırlaştırdıktan sonra ormana attığı köpeklerden ikisi. Kulaklarında Sarıyer Belediyesi'nin taktığı mavi küpeler var. Diğer birçoğu gibi, evlerine dönmeye çalışırken yolda telef oldular.

Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Daire Başkanı Mesude Öztürk, sokak hayvanları rehabilitasyonundan sorumlu Meral Başaran'ın son icraatı bu. Hayvan Hakları Yasası, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldıktan sonra yerine bırakılmasını emrediyor. Onlar, ormana atmakta israr ediyorlar. Hayvanların yerine bırakılması için yardımcı olmak isteyen gönüllülerle işbirliği yapmayı reddediyorlar. Oyu insanlardan aldıklaklarını, insanlar istemedikçe hayvanları yerine bırakmayacaklarını açıkça söylüyorlar.

Lutfen, bu kanunsuz uygulamanın durdurulması için yardımcı olun. Süregelen katliamı duyurun.

SARIYER MUNICIPALITY ON DUTY
These are two of the dogs dumped in forest by Sariyer Municipality. They have blue tags on their ears, showing that they are neutered by Sariyer Municipality. They died on their way home, as they were trying to go back to their territory.

Mayor Yusuf Tulun, Manager Mesude Ozturk and Meral Basaran who is in charge of the rehabilitation of strays are responsible for this cruelty. The Animal Protection Law demands that animals are returned back to their territory after being neutered. They insist to dump animals in forests because people who vote for them don't want them around. They refuse to cooperate with volunteers who want to help to bring dogs back to their territory.

Please help stop this illegal practice. Please help stop this massacre.

3 comments:

Anonymous said...

Çevrede hayvanlar zaten hergün eziyetler ve tehlikeler ile karşı karşıya. Bir de alıştığı ortamdan alıp başka yere götürmeye onların nasıl hakkı oluyor anlamıyorum. Bir de şuan ki mevsimi düşünürsek yaz da değil. Bu belediye köpekler üşümez diye de atıp tutabilir, ama ben hem kedi hem de köpek besleyen biri olarak sıcağı ne kadar çok sevdiklerine tanığım. Herkes zor koşullarda yaşamaya alışır, dayanır da; ama şuan ki toplumda kimse çocuğunu sevdiğini soğukta bırakmak istemiyorsa, aynı şey diye düşünüyorum ben. O yüzden canlılara biraz daha önem vermelerini, içlerinde ki sevgi ve vicdanlarını bir kere daha tartmalarını diliyorum. Zaten kısırlaştırmanın da köküne inip sokak hayvanlarının soyunu tüketmeye de karşı olsam da.. İnsanların oluşturduğu şu yeni çevrede ne kadar yaşayabilriler. Belediye hayvan çiftlikleri oluştursa veya daha güzel çözümler bulsalar çok mutlu olucam.. Bu belediyenin şu fotoğraf görüntüsünde parmağı olduktan sonra ona oy vericek insanlara da, bu belediye de diyecek birşey bulamıyorum!!!

Anonymous said...

Hayvan dostları sokak hayvanlarını korumak için ne kadar çaba sarfediyorlar ise, kimi belediyelerde kendi sorumluluklarından kaçmak için o kadar çaba sarfediyorlar...Bu çabayı sokak hayvanlarını hem korumak hem de bu sorunun çözümü için şeffaf ve akılcı projelere harcasalardı, her belediye kendi bölgesinde artık böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazdı...

Öğrenci'nin duygularını paylaşıyorum. Ancak, önerisi olan "hayvan çiftlikleri" ile herhalde barınak vb yapıları kastetti, ancak mevcut anlayış içinde bu mümkün değil. Ki, bu belediye en yetkili ağzından açıkça elinden gelse hayvanları itlaf edeceğini belirtmiş. Bu "niyet" var iken, sokak hayvanları yararına bir projeye girişmeleri hiçbir şekilde beklenmez.

Güzide Erden

Unknown said...

ben yeditepe universitesinde ogretim gorevlisiyim.bizim okulumuzda sokak hayvanlari asilatilip bakiliyor hemde kampus te hicbiri katledilmiyor.Sn.bedrettin dalan bunu kendi imkanlari ile yapiyor.siz bir belediye olarak bunu yapamiyormusunuz Yapamiyorsaniz gelin bunu Bedrettin beyden ogrenin.Katliam i kiniyorum ve bununla ilgili olarak sizleri is basina getirenleride kiniyorum.bunu mumkun olan herkese anlatip duyuracagim O zaman sokaktaki tinerci cocuklarida oldurelim.Bu inanilmaz davranisi ne dinimiz nede inandigimiz hicbirsey affetmez Ogr.Gor.Dilistan Cilingiroglu Shipman