Saturday, August 29, 2009

Fatih Camiindeki Kediler-Cats at Fatih Mosque



FATİH CAMİİNDEKİ KEDİLER

Ve onlar kutsal Ramazan ayının altıncı gecesi, oruclarını bozdular, teravih namazlarını kıldılar ve sinsice Fatih Camii’nin avlusuna gittiler. Orada yasayan kedileri çuvalların içine topladılar, kim bilir hangi çöp bidonuna ya da dağ başına attılar. Kedilerin çoğu bebekti, daha yeni gözeri açılmıştı. Hiç merhamet etmediler.

Oysa onlar, “Yeryüzündekilere merhamet ederseniz, göktekiler de size merhamet eder” diyen bir peygamberin ümmetiydiler.

Oysa, müslümanlar her işe “Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla” başlarlar. Rahman kelimesinin kökü r-h-m, günlük dilde, esirgeyen, acıyan, şefkat duyan, merhamet eden anlamına gelir. Rahim ise ana karnı demektir ve anne şefkatine ve yaratıcılığa işaret eder. Allah bütün yarattıklarını sonsuz şefkat ve merhametle kucaklar. Varlıklar Allah’ın rahman sıfatıyla yaratılmışlardır. Yaradılışın özünde Allah’ın rahmeti vardır.

Kuran-ı Kerim’de şöyle der:

" Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hibir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar. " En’am Suresi, Ayet 38


" Göklerde ve yerde bulunanların hepsi, mülkün sahibi, mukaddes, aziz-i hakim olan Allah’ı tesbih etmektedir." Cum’a Suresi, Ayet 1.


Sonra onlar hiçbir sey olmamış gibi evlerine döndüler. Sahur yemeklerini yediler. Sabah namazlarını kıldılar. Kediler atıldıkları çöp bidonlarında can çekişirken, uykuya daldılar.

CATS AT FATIH MOSQUE

They opened their fast, did their “Taraweeh” prayer on the sixth night of Holy Ramadan and sneaked to the garden of Fatih Mosque to collect the cats living there. They put the cats in big sacks and dumped in a garbage barrel or into the wild. Most of them were kittens less than a month old. They had no compassion.

However, they were the followers of the prophet who said “If you have compassion for those on earth, those above will have compassion for you.”

However, Muslims start every act with the “Name of Allah, who is el-Rahman el Rahim.” The epistemological root of the word Rahman, r-h-m, in ordinary language is related to delicasy, pity, benevolance, intimate tenderness. Rahim means mother’s womb and is associated with creation. God embraces all his creation with limitless compassion and tenderness. All those that are created are created with the Rahman name of Allah. There is Rahman in the essence of creation.

In The Holy Kuran it says:

"All the beasts that roam the earth and all the birds that wing their flight are but communities like your own." 6/38

"All that is in the heavens and the earth gives glory to God, the Soverign Lord, the Holy One, the Almighty, the Wise One. " 62/1


And they went home as if nothing had happened. They started the fast for the next day. They did their morning prayer. They slept as the cats in garbage barrels strove in death agony.



5 comments:

Unknown said...

Cok acıyorum bu hayvanlara bi çözüm bulunmalı artık.Fatih beledıyesı ıs basına..

http://templatelogger.blogspot.com/

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN said...

Bana maille gelen bu yaziyi sesli olarak okudugumda, esim hemen kedilerimizi sevmeye gitti. Biz onlari nasil disari birakiriz, nasil ac birakiriz, Türkiye`ye temelli döndügümüzde eminim enaz onbes sokak kedisi evimizin kedisi olacaktir, bunun disinda sahiphiz korumasiz sokak hayvanlarina destek amacli yapilan her aktivite bir ibadet sayilir. Saygi ve selamlar.
Punky ve Assy`nin anneleri.

Sensei said...

Yazık hayvanları bir çözüm üretseler güzel olur.Paylaşım için teşekkürler.

Sinop said...

elimden gelse hepsine bakarım ama yok işte kendime zor bakıyorum :(

Ova (Excuse My Reading) said...

allahın cezaları ya. bir türlü beyinlerine sokamadık şu hayvanların da yaşamaya hakları oldugunu.
insanda kuvvetli bir canlı gelse, bize dünyayı dar etse ona da hak verecekler demek ki.