Wednesday, September 16, 2009

BİRKAÇ İYİ İNSAN- A FEW GOOD PEOPLE







Istanbul’daki sel felaketinden barınaklardaki tutsak köpekler de etkilendi. Ne yazık ki, ilk gün 11 yetişkin ve 25 yavru köpek çamurun içinde boğularak öldü. Ardından, gönüllüler barınağa ulaştılar. Geriye kalan 154 köpeği kurtararak Bakırköy ve Fatih Belediyesi ve SHKD barınaklarına götürdüler. Belediye ekipleri, tüm başvurulara rağmen olay yerine çok geç ulastı. Kurtarma operasyonunu gönüllüler kendi imkanları ile gerçekleştirdiler.

Elli kadar gönüllünün bu zor koşullarda oraya ulaşması ve kendi hayatlarını tehlikeye atarak bu operasyonu gerçekleştirmesi, Türkiye’deki hayvan koruma mücadelesi ile ilgili umut vericiydi. “Bir gün kazanacağiz.”

A FEW GOOD PEOPLE

Dogs captive at shelters were also affected by the flood disaster in Istanbul. Unfortunately, 11 adult dogs and 25 puppies died in flood at Bahcesehir Municipality Shelter the first day of the flood before the volunteers could reach the place. The 154 dogs left were rescued and sent to Bakırkoy and Fatih Municipality shelters and SHKD shelter. The municipality teams arrived late at the place. The rescue operation was performed by volunteers’ own limited resources.

The fact that 50 volunteers reached there in spite of the disaster and risked their own lives to save dogs, brought hopes about the animal protection struggle in Turkey. “We shall overcome one day.”

1 comment:

Yeşim said...

merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve bir hayvansever olarak çok beğendim. bende elimden gelen bişey olursa sokak hayvanları için yapmayı çok isterim. izmirdeyim bikaç yere gönüllü olma isteğimi bildirdim ama bir sonuç çıkmadı:( sizin bir tavsiyeniz varmı bu konuda acaba?dernek, barınak v.s. gibi?