Tuesday, March 26, 2019

SHKD EKİBİ ÜÇÜNCÜ DEFA MUDURNU'DA-SHKD TEAM AT MUDURNU FOR THE THIRD TIME





SHKD Ekibinin Üçüncü Mudurnu Ziyareti

Mudurnu Bolu iline bağlı bir küçük bir kasaba olup, Istanbul’a dört saat mesafededir. SHKD akibi Mudurnu’yu ilk olarak Ekim 2016’da ziyaret etmiş olup o sefer329 köpek ve 91 kedi kısırlaştırmıştı. Ekip, bölge insanının baktığı kedi ve köpekleri kısırlaştırılması için getirerek projeye destek vermesinden memnun olmuştu. O zaman da kısırlaştırılan hayvanların çoğunun iyi beslenmiş ve sağlıklı olduğu görülmüş ve bu durum şehirdeki tavuk çiftliklerinin varlığına bağlanmıştı. Mudurnu'ya ikinci ziyaret 2017 başında yapildi. 

Mart 2019’daki bu üçüncü ziyarette, 187 köpek ve 2 kedi kısırlaştırıldı. Köpeklerin 154 tanesi dişi, 33’ü erkek olup, 103 tanesi bir yaşından küçük, 53 tanesi 3 yaşından küçük, 29 tanesi 3 yaşından büyüktü. 82 köpek hamileydi. Hiçbir köpekte gençlik ya da parva hastalığına  ya da sakatlığa rastlanmadı. Tüm köpek ve kediler "küçük kesi" yöntemi konusunda deneyimli veteriner ekip sayesinde sağlıkla ameliyattan çıktılar ve kısa sürede iyileştiler. Daha önceki ziyaretlerde de görüldüğü gibi bölge halkı projeye çevrelerindeki sahipsiz kedi ve köpekleri ksırlaştırmaya getirerek destek oldular. 

Kısırlaştırma projesinin devam etmesini sağlayan başta Strichting Actiezwerfhonden olmak üzere, ameliyat setinin yenilenmesi ve Autoclave alımı için bağış yapan  Stichting Buitenlandse Asielen vakfına sonsuz tesekkürlerimizi sunarız.

 SHKD Team’s Third Visit to Mudurnu

Mudurnu is a small town in Bolu province which is at four hour drive from Istanbul. SHKD team had first visited Mudurnu in October 2016 and had neutered 329 dogs and 91 cats. The team was amazed at the cooperation of the inhabitants who brought dogs and cats that they looked after. Most of the animals operated then were well fed and healthy most probably because of the chicken farms near the city. Second visit to Mudurnu was in early 2017. 

At this third visit to the town in March 2019, SHKD team led by Vet. Murat Bekhan, neutered and vaccinated 187 dogs and 2 cats. 154 of dogs were female and 33 male, 103 younger than 1 year old, 53 younger than 3 years old and 29 older than 3. 82 dogs were pregnant. There was no distemper or parva, no handicapped dog. The inhabitants of the town cooperated with our project by bringing dogs and cats as was observed before.

We thank Stichting Actiezwerfhonden for full financial support of this project,  
Stichting Buitenlandse Asielen for donation of operation equipment sets and autoclave. 

No comments: