Tuesday, May 13, 2008

FORMULA 1 YARIŞLARINDA SKANDAL!

FORMULA I YARIŞLARINDA SKANDAL





Bu utanç verici görüntüler, Istanbul’daki hemen hemen bütün belediyelerin, inanılmaz bir vurdumduymazlıkla, topladıkları hayvanları şehir dışına, ormanlık alanlara atmaya devam etmelerinin sonucudur.

Hayvan Hakları Yasası, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları yere, yani kendi alanlarına geri bırakılmalarını emreder. Belediyeler bu hükmü göz göre göre ihlal etmekte, hayvanları toplu halde şehir dışına, insan yerleşiminin olmadığı alanlara atmaktadırlar. Formula I’de piste firlayan köpekler işte bunlardır: Kimbilir hangi sokaktan alınmış, şehir dışına atılmış, panik halinde kendi alanını arayan hayvanlar.

Köpeklerin doğal alanı şehir dışındaki boş araziler, Formula 1 pisti ya da ormanlar değildir. Köpekler evcil hayvanlardır. Içgüdüsel olarak, insana yakın yaşamak isterler. Onların yeri şehir dışı değil, şehrin sokaklarıdır.

Belediyeler bu gerçeği anlayana ve kalıcı bir çözüm için çalışmaya karar verene kadar, şehrin boşalan alanlarını doğurgan köpekler doldurmaya devam edecek, ne bu zulüm ne de bu rezalet bitmeyecektir.


SCANDAL AT FORMULA 1 PARK

These disgraceful sites are a result of nearly all municipalities in Istanbul, dumping stray dogs out of the city, to areas far away from human habitat.

Turkish Animal Protection Law demands that stray animals are released back to their territory after being neutered. Municipalities are openly violating this law and dumping dogs out of the city. The dogs that jumped to the Formula 1 park are the dogs dumped far away from their territory, trying to go back home in panic.

Neither the F1 Park, nor forests or areas out of the city are the natural territory of dogs. Dogs are domestic animals. They instinctively want to live near humans.

Until the municipalities understand this and mobilize their resources for a permanent solution to the problem, the empty areas in the city will be filled by fertile dogs and this torture and disgrace will continue.

No comments: