Saturday, February 26, 2011

Konya’da Bir Köy Var Uzakta-A Far Away Village near Konya




Konya’da Bir Köy Var Uzakta

Konya’nin Tepekent Kasabası, Tepeköy Ilköğretim Okulundan öğretmen Nevzat Semih Karaoğlu yılbaşında bize Haytap vasıtası ile bize ulaştı. Mektubu söyleydi: “Ben Konya Selçuklu’ya bağlı, merkeze 50 km uzaklıkta bulunan Tepekent Kasabasında öğretmen olarak görev yapmaktayım.Çevre ve Hayvanları Koruma Klübü olarak okulumuzda duyarlılık kazandırmak amacıyla küçük de olsa bazı çalışmalar yapıyoruz.Sizlerden ricam bu alanda elinizde bulunan afiş yada dökümanlardan bizlere yollamanız. 1100 eğitim kitabini ve eğitim sunumu CD’sini kendisine ulaştırdık. Birbuçuk ay sonra yukarıdaki fotoğrafları aldık. Bütün okula sunum yapılmış, 1100 kitap, Haytap’ın gönderdiği takvim ve broşurler dağıtılmıştı.

Konya Selçuklu’ya bağlı bir köy okuluna ulaştığımız için mutluyuz. Nevzat Karaoğlu gibi bilinçli öğretmenler oldukça, hayvan koruma dernekleri birlikte çalışmayı başardıkça, hiçbir şey bu ülkede değişimin önünde duramayacak. Umutluyuz.

A far away village near Konya

We received a mail from a young teacher from Tepekoy village near Konya in the beginning of this year. He reached us through Haytap and was asking for documents and posters to be used by the School’s Environment and Animal Protection Club to raise awareness about animals. We sent him 1100 education booklets and the education CD. After one and a half months we received the pictures above from him. The seminar about stray dogs was given to all the students at the school and the 1100 books we had sent, as well as the documents and pamphlets from Haytap had been distributed to all the students.

We are happy to have reached a village school near Konya. We believe that as long as there are teachers like Nevzat Karaoğlu and provided that animal protection societies unite and work together, nothing can prevent change in this country. We are hopeful.

No comments: