Tuesday, November 14, 2006

Background III


Animal protectors are desperate; instead of improvement, the situation getting worse. Besides from the animal suffering caused by Anadolu Ilac, Neuter and Release only works if it is done in a correct and consistent way. The success of the Neuter and Return project rest on the assumption of sterilized dogs taken from there to another place, the place will be inhabited by unsterilized new comers soon and the project will fail. Likewise the killing of dogs (sterilized or not), only causes an area to be populated with new dogs. If dogs are replaced in another area than they were initially caught (a different territory), causes fights, agitation and disturbance of the natural balance. Furthermore, the sterilization of the dogs should go together with an information campaign which informs the people that they do not have to fear the dogs, that the dogs with ear tags are vaccinated, and that the community is working on a solution for the problem by the Neuter and Release project.

One of the veterinarians "lent" by Perihan Agnelli's FHDD to Anadolu Ilac to train veterinarians in sterilization told us about the abuse and complained regularly about this. His complaints had no effect and eventually he asked his employer if he could come back and stop performing duties with Anadolu Ilac; he did not want be involved any longer in the systematic abuse of animals under the veil of Neuter and Release. Another veterinarian who has worked by EDHKD before was sent away by Anadolu Ilac because he was too sensitive and cared for the state of the dogs he was meant to operate.

LIES

Hayvan koruma dernekleri durumun düzelme yerine giderek daha da vahim hale gelmesinden son derece endişelidirler. Anadolu Ilaç’ın hayvanlara yaptığı eziyet bir yana, “Kısırlaştır-Aşılat-Yerine Bırak” projesi ancak doğru ve tutarlı bir biçimde uygulandığında başarılı olabilir. Kısırlaştırıp aşıladıktan sonra yerine bırakma projesinin en önemli varsayımı kısır köpeklerin yaşadıkları alanı kısır olmayan diğer köpeklerin girişine karşı korumalarıdır. Belli bir bölgeden alınan köpeklerin başka bir bölgeye atılması suretiyle bir alan boşaltıldığında o bölge kısa zaman içinde yeni gelen kısırlaşmamış köpekler tarafından sahiplenilecek ve bu durum projenin başarılı olmasını engelleyecektir. Köpeklerin, (kısırlaştırıldıktan sonra ya da kısırlaştırılmadan) öldürülmesi, o bölgenin yeni köpekler tarafından doldurulmasına yol açacaktır. Köpekler, alındıkları yerden başka bir yere bırakıldıklarında, bu durum doğal dengenin bozulmasına ve köpekler arasında alan kavgasına neden olacak ve boşalan alan yeni köpekler tarafından doldurulacağı için proje başarısız olacaktır. Diğer yandan, kısırlaştırma projesinin yaygın bir bilgilendirme projesiyle eşanlı olarak uygulanması gerekmektedir. Halka köpeklerden korkmamaları gerektiği, projenin amacının köpek sayısını kontrol altına almak olduğu ve küpeyle işaretlenmiş hayvanların aşılı olduğu anlatılmalıdır. FHDD başkanı Perihan Agnelli tarafından Anadolu Ilaç Gıda şirketi için çalışan veterinerleri eğitmek üzere ücreti FHDD tarafından ödenerek görevlendirilen bir veteriner hekim, çalıştığı süre içinde hayvanlara yapılan muameleden dolayı çok rahatsız olduğunu dile getirmiş, şikayetleri şirket yöneticileri tarafından dikkate alınmayınca, kısırlaştır aşılat adı altında hayvanlara kötü muamele edilmesi nedeniyle Anadolu Ilaç için çalışmaktan vazgeçmiştir. Daha önce EHDKD için çalışdıktan sonra Anadolu Ilaç için çalışmaya başlayan bir başka veteriner hekim de operasyon yapması için getirilen köpeklerden hasta olanların durumlarıyla ilgilenmek istediği ve hasta hayvanları ameliyata almayı reddettiği için şirket tarafından işten çıkarılmıştır..

YALANLAR YALANLAR

No comments: