Thursday, February 15, 2007

Ghosts of the City (Trailer) Şehrin Hayaletleri ( Fragman)

It is with pleasure that we launch the trailer of the new documentary produced by EHDKD, explaining the situation of the stray dogs of Turkey, the necessity to implement a nation wide program of sterilization of both stray animals and house pets and ellaborating on issues such as the wrong interpretation of the status of the dog in the Qu'uran, responsible ownership, etc..

Special guests: Hüseyin Hatemi, Kadir Çöpdemir, Müjde Ar, Orhan Gencebay, Baba Zula and many others.

Narrated by Müşfik Kenter

Directed by Mert Başaran.

For Media enquiries please contact: info@evsizhayvanlar.org



EHDKD tarafından yaptırılan dokumanter filmin fragmanını sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

Film Türkiye'deki sokak köpeklerinin yaşadıkları ile ilgilidir. Filmde, sokak köpeklerinin yanı sıra sahipli köpekleri de kapsayacak, yurt çapında yaygın ve etkin bir kısırlaştırma seferberliğinin başlatılmasının gerekliliği vurgulanmakta, sorumlu sahiplendirme ve Kuran'a göre hayvan sevgisinin önemi anlatılmaktadır.

Özel konuklar: Hüseyin Hatemi, Kadir Çöpdemir, Müjde Ar, Orhan Gencebay, Baba Zula ve diğer birçokları

Seslendirme: Müşfik Kenter
Yönetmen: Mert Başaran

Filmin yayınlanması ile ilgili sorularınız için: info@evsizhayvanlar.org

15 comments:

Anonymous said...

Sonunda Turkiyedeki sokak kopekleri hakkinda anlatilmasi gec bile kalinmis bir toplumsal dramin bu denli iyi bir kurgu ve duygusallikla anlatilmasi beni gercekten gururlandirdi. Bu projenin tum toplumuzu bu hergun ic ice yasadigimiz bir facia ile yuzlestirip ona karsi alinmasi gereken gerekli adimlarin atilmasi icin on ayak olacagina eminim
Sevgiler ve basarilar

EHDKD said...

Sayin Alpay Sengenc,

Film ile ilgili sozleriniz bizi mutlu etti, yureklendirdi. Yalniz olmadigimizi, onlarin sesini duyanlarin da oldugunu bize hatirlattiniz.

http://ehdkd.blogspot.com adresindeki blogumuzun dagitimina ve mucadelememizin tanitimina yardimci olmanizi sizden rica ediyoruz.

Tesekkur eder saygilar sunariz.

Bilge Okay
EHDKD

Unknown said...

Toplumumuzun son derece duyarsız oldugu onemli bir konuyu boylesıne dramatik ve basarılı bır sekılde goz onune getırmek oldukca sevındırıcı.Insanların haberdar olmadıgı ama bılmesı gereken seylerı anlatmak ıcın bundan daha ıyı bır yol dusunulemezdı.

Unknown said...

Toplumumuzun son derece duyarsız oldugu bir konuyu bu denlı basarılı ve dramatık bır sekılde dıle dıle getırmek oldukca sevındırıcı. Insanların haberdar olmadıgı ama bılmesı gereken boyle onemlı bır konu daha ıyı bır sekılde gundeme tasınamazdı.

Unknown said...

Ne yazıkki Türkiye nin kanayan bir yarası.Biraz duyarsısız galiba.Aslında o kadar küçük şeyler ki yapabileceklerimiz.Bunlardan bile kaçınıyoruz.Hepimiz bu dünya üzerinde bir canlıyız ve onlara seçme hakkı tanımıyoruz.Sokaklarda daha bilmediğimiz ne kadar çok canlı var.Yollarda kazaya ugrayanları görüp üzülmekle kalıyoruz ne yapıyoruz, hiçbir şey :)
Kendimizi sorgulamalıyız.Bu çalışma için çok teşekkür ederim.Ümit ederim daha duyarlı bir toplum olmaya doğru gideriz.
Sevgiler ve saygılar.
Neşe BAYSU

Anonymous said...

süper kurgu,net anlatım.Hepimizin hergün önümüzdeki gerçeği nasıl es geçtiğimizi hissettirdi bana.

Anonymous said...

Sokağa çıktığımız her gün, çoğu zaman pek çok insanın günlük koşuşturmaca esnasında görmezden geldiği bu sevimli hayvanlar da tıpkı insanoğlu gibi sevgiye açlar.. Bunun en güzel örneklerinden birini geçtiğimiz gün metro istasyonunda beklerken, K9 kopeklerinden birisi ile güvenlik görevlisi bayan personel ile arasindaki diyalogda bir kez daha şahit oldum..

Bayan görevli sevmeyecegim seni diye takılıyordu bu sevimli doberman'a, o da sevmeyeceğim dedikçe, bayan personele havlıyordu, o an orada bulunan herkes onları izlemeye koyuldu, en sonunda tamam sevecegim seni diyince, ayaklarının üzerine kalkıp güvenlik görevlisinine sarılmasını görmeliydiniz, işte o anki duygu selini herkesin görmesini çok isterdim. O yüzden "Ghosts of the city" yi herkesin izlemesi gerek. Bu yolda emek veren herkese tekrar teşekkürler..

Saygılarımla,
Onur Ergüven

Anonymous said...

Sokak kopekleri icimizin hep buruk oldugu bir konu... Umarim bu film toplumun ilgisini ceker ve bu konuda bir yapilanma baslar. Iyi dusunulmus. Kurgusuyla, muzigiyle ve Musfik Kenter`in sicacik sesiyle yerine ulasacagini dusundugum basarili kisa bir film olmus.

Anonymous said...

türkiyenin (ve aslinda dünyada bircok ülkeninde) en önemli konularindan biri hakkinda yapmis oldugunuz bu calismanin amacina ulasmasini diliyorum ve emegi gecen herkesi candan ve sevgiyle tebrik ediyorum.

Filiz

aisha's secret garden said...

Elinize saglik,
Ne yapilacaksa Bizim jenerasyon yapacak. Az laf cok is arkadaslar.. Barinak Gonulluleri Derneginin bi uyesinden sizlere selam olsun.
Yolunuz ve sansiniz acik olsun.
Elinize, Kalbinize saglik.
Sevgiyle
Ayse Tolga

Mert Guney said...

bugüne kadar bir avuç insan bu hayvanları kendi imkanlarıyla besledi, kısırlaştırdı. şimdi böyle bir yaklaşım gerçekten çok güzel. belediyeler çoğu zaman yasalara uymasa da bu hayvanları sokaklarda ve barınaklarda öldürmeyi seçtiler. bu işin toptan bu şekilde çözülmesi lazım. herkes destek olsun.

Unknown said...

MÜKEMMEL !!!
ELLERİNİZDEN, YANAKLARINIZDAN ÖPÜYORUM. YİNE GÖZLERİM YAŞARDI.
BU SEFER BELKİ ULAŞAMADIKLARIMIZIN DA GÖZLERİ YAŞARIR KİM BİLİR?

ELİF

Anonymous said...

This is great to see, even though I can't understand the narration yet :) Visually it is appealing and I can't wait to see the work EHDKD is doing - and how it fits into the larger context of strays in Turkey - chronicled in the longer documentary. Keep up the good work.

Anonymous said...

Ulkemizin bir gercegi... sehirde bu kadar cok evsiz insanlar ve yuvasiz hayvanlar varken gonlunuzun rahatligiyla sicacik yuvanizda tepkisizce ve hicbirseyi gormeden yasamak zaten bir yere kadar olabilir... siz gormesenizde ruyalariniz sizi yalniz birakmayacaktir... bundan kacis yok!


sokaktaki bir hayvani kisirlastirmak yada onlari yuva sahibi yapmak yada onlara aksam yemeklerinizden arta kalanlari cevreyei rahatsiz etmeden ulastirmak sizin elinizde. herkesin butcesine gore yapabilecegi seyler var.

biz son donemde kopek dovusleri uzerine fokuslandik. kendi ciftligimizde urettigimiz doberman ve jack russel terrier cinsi kopeklerimizin yani sira istanbul da ghetto larda halen suregelmekte olan kopek dovuslerinden oldu diye bir kenara atilan yada kaybettigi icin sagda solda birakilan yarali yada zor durumdaki hayvanlari kurtarmaya calisiyoruz ve onlara yeni yuvalar bulmayi hedefliyoruz. dedigim gibi herkesin yapabilecek birseyi var. sizde mahallenizdeki kedi veya kopeklerin kisirlastirilmasi onlarin beslenmesi yada yeni yuvalara sahip olmalri konusunda birseyler yapabilirsiniz.


su anda yeni kurudgumuz web sitemizden bir kac hizmetimize ulasabilirsiniz. www.wofwofdoghotel.com ayni zamanda cevrenizde duydugunuz yada bildiginizkopek dovusleri icin bizlere ulasabilrsniz. bu konuda eminimki beraber yapabilecegimiz birseyler olacaktir. bir kopegin oldu diye sokaga birakildiktan sonra yeniden onu seven ve koruyan insanlarla hayata donmesi kadar insani sevindirebilcek birsey yok.


bu konuda bize: daradolunay@gmail.com adresinden ulasabilirsiniz.


sevgiler dort ayakli yada iki ayakali butun canlilara

Anonymous said...

Olması gereken bu acı ama olması gereken bu..
Kısırlaştırmak...10 yıl sonra türün yavaş yavaş yok olması bitmesi.Acı ama gerçek.
Tanrı'nın verdiği en doğal hediyeyi bir canlıdan almak.Tıpkı öldürmek gibi masumane fakat inceltilmiş ifadesi... Kısırlaştırmak.
Ha bide bunun rant yönü var.
İbb gibi
Bursa/Yıldırım gibi
Hacı Lakaplı düzenbazlar gibi.
Ama siz;Gerçeksiniz ya olamasa idiniz?Ama varsınız.İstanbul'dan çıkıp birazda çevreye baksanız neler göreceksiniz.Hadi bakın ama lütfen GÖRÜN!

http://www.istanbulkopekleri.com/showthread.php?t=207