Thursday, March 22, 2007

ISTANBUL'UN TÜM İLÇELERİNDE KATLİAM


Dün, Sarıyer Belediyesi ekiplerinin Arıköy Sitesinden, çoğu daha önce EHDKD tarafından kısırlaştırılmış, hepsi küpeli 20 köpeği aldığını öğrendik. Bu köpeklerden özellikle bir tanesi daha önce Anadolu Ilaç Gıda Şirketinin deneyimsiz veterinerleri tarafından yanlış kısırlaştırıldığı için sürekli kanaması olan bir köpekti. Köpek toplama timinin başı Korhan Edebali’yi aradık. Köpeklerin alındığını doğruladı ve geri getirilmeyeceklerini söyledi. Hayvan Hakları Yasasına göre kısır ve aşılı hayvanların yerlerine bırakılmaları geektiğini söylediğimizde, bu durumun sadece sahipli hayvanlar için söz konusu olduğunu iddia etti. Uzun bir tartışma sonucunda, kanundan birhaber olduğu, ya da aldığı talimatın kanuna aykırı olduğundan emin olduk. Israrla bütün sahipsiz hayvanların toplanmasını savunuyordu. Toplanan bu hayvanların akıbeti ile ilgili sorularımıza ise, “başka yerlere bırakılıyor” gibi anlamsız cevaplar veriliyordu. Bu hayvanları Sarıyer civarındaki ormanlara attıklarını herkes biliyor.

Bu icraat ne yazık ki sadece Sarıyer Belediyesine özgü değildir. Hemen hemen tüm yerel belediyeler ve Istanbul Büyükşehir Belediyesi hayvanları topladıktan sonra kısırlaştırıp ya da kısırlaştırmadan ormanlara atılmakta ya da yok etmektedir. Ormanlara atmakla yok etmek arasında hiçbir fark yoktur. Ormana atılan köpekler de açlıktan izdirap çekerek ölmektedir.

Arif Eker’in ormanlara yemek gönderme teklifi hayvanseverleri oyalamaya yönelik ucuz bir manevradır. Daha ameliyat yerleri bile iyileşmeden ormana atılan yetişkin ve bebek köpekler, çaresizlik içinde ölmektedir.

Bu katliama karşı kendi ilçe belediyesini uyarmak herkesin görevidir.

Sarıyer Belediyesinin yasaya aykırı olarak yaptığı katliamı protesto etmek için lutfen: Belediye Başkanı Yusuf Tülün’e 0212 2427576 ve yusuftulun@sariyer.bel.tr 'den ulaşın. Bu icraattan sorumlu belediye başkan yardımcısı Ali Usta'ya 0533 291 24 75'den ulasabilirsiniz.


MASSACRE IN ALL THE DISTRICTS OF ISTANBUL

Yesterday we were informed that the Sariyer Municipality dog catching team has collected 20 dogs from Arikoy. Most of these dogs were previously neutered and vaccinated by EHDKD and especially one of them was improperly neutered by the AIG’s incompetent vets and had been bleeding since then. We reached the head of the catching team, Korhan Edibali, who ruthlessly told us that it was the duty of the municipality to collect all dogs which don’t have an owner even if they had a tag showing that they were neutered and vaccinated. And he added that the collected animals were released in “other places” which clearly means the forests as all forests surrounding the city are full of dogs left there to starve to death. This execution is against the Animal Protection Law 5199 which says that it is the duty of the municipalities to neuter and vaccinate all stray animals and release them at where they were taken from.

Unfortunately all district municipalities as well as the Istanbul Metropolitan Municipality are doing the same. They are collecting all stray dogs and dumping them in forests, either before or after neutering them. Forests that surround the city are full of dogs starving to death. Sending food to the forests is a cheap maneuver taken by Arif Eker to fool the animal lovers for the solution is not to take food to forests but to stop dumping dogs to forests and do what the Animal Protection Law says.

All animal protectors should protest this illegal action by calling the region municipality where they live.

For Sariyer, please call or e-mail Yusuf Tulun, the major of Sariyer from 212 242 7576 or yusuftulun@sariyer.bel.tr and call Ali Usta, deputy major responsible of this massacre: 0533 2912475

1 comment:

Unknown said...

lütfen bu tıp duyuruları yapmaya devam edın kı ... insanlar sokak hayvanları ıçın beledıyeyı cagırmadan once kaç hayata mal oldugunu bılsınler yada beledıye cagırıyorlarsa takıbını yapsınlar ..