Tuesday, May 29, 2007

SARIYER BELEDIYESİNE KARŞI İKİ AYRI DAVA

25.05.2007 tarihinde EHDKD Başkanı Deniz Bingöl ve hukukçuları, Sariyer Cumhuriyet Savcılığına giderek, Saryer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, zabıta birimi başkanı ve belediyedeki hayvanları toplamakla sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundular.
Hayvan Hakları Yasası ve Çevre Yasası'na muhalefetten dolayı şikayet içeriği taşıyan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"İlgili işlemi uygulayan idare, sahipsiz hayvanları hiçbir şekilde yaşama şartlarını bilmedikleri ormanlık arazilerde ölüme terketmektedirler. Bu hayvanların o doğal koşullarda yaşaması mümkün değildir. Zaman zaman sahipli ve karneli hayvanları da Kemerburgaz'daki ormanlara götürüp bırakmaktadırlar. Nitekim Lale Halimoğlu isimli yurttaşın karneli köpeği bu şekilde alınmış ve kendisi Sarıyer Sulh Hukuk mahkemesinde Sarıyer Belediyesi aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmıştır.
Kemerburgaz yolunda meydana gelen trafik kazalarının bir bölümü de bu uygulamadan kaynaklanmaktadır. Yola çıkan ve doğal koşulları bilmeyen sahipsiz hayvanlar yüzünden bazı araçlar yoldan çıkmış, devrilmiş ve takla atmıştır. Bu işin bir sorumlusu var ise gerekli önlemleri almadan ve hayvan hakları ile ilgili mevzuata uymadan toplama ve ıslah işlemini gerçekleştiren Sarıyer Belediyesi'dir."

TWO COURT CASES AGAINST SARIYER MUNICIPALITY

In 25 May, 2007, EHDKD Director Deniz Bingol and their attorney at law went to Republican Prosecutor in Sariyer to open a court case against Sariyer Major Yusuf Tulun, head of municipality police and the members of dog catching team.
The summary of the content of the letter of complaint based on the Animal Protection Law is as follows:
“The municipality is dumping stray animals to die in forest areas where they don’t know how to survive. It is impossible for these animals to live in those natural surroundings. From time to time even animals with an owner are also dumped in forests around Kemerburgaz. Lale Halimoglu, a citizen living in the district, has opened a case for compensation of her material and moral loss after her dog was taken by the municipality.
“The traffic accidents in Kemerburgaz road also result from this irresponsible and illegal execution. Some severe traffic accidents occurred because of stray animals jumping to the roads in search of their way to their territory or for food. The responsibility for these is the municipality who collects and rehabilitates dogs not according to the Animal Protection Law and the regulations for its implementation.”

No comments: