Friday, March 2, 2007

Belediye Barınaklarında Yapılan Operasyonlar

Neutering Operations at Municipality Shelters

Bu fotoğraflar Istanbul Büyükşehir Belediyesi Alibeyköy Barınağında çekilmiştir.
Kısırlaştırma operasyonlarının artık karın altından çok küçük bir delikten yapıldığı (deligin büyüklüğü endoskopik yöntemdeki kadardır) günümüzde hala bu terk edilmiş yöntemin kullanılıyor olması belediye barınaklarında çalışan veterinerlerin birikimini ve kurumun hayvanlara yaklaşımını açıkça ortaya koymaktadır.

Bu yöntemin terkedilmiş olmasının nedeni başarısız olma ihtimalinin yüksek olması ve ameliyattan sonra resimde de görüldüğü gibi ikinci bir pansuman dikişine ihtiyaç göstermesi ve bu nedenle iyileşme süresinin en az 10 gün olmasıdır. Oysa karın altından yapılan yöntemde deliğe dikiş atılmadığı için hayvanın yalama riski yoktur, yara iki gün sonra iyileşir ve hayvanın sıkıntısı biter. Hayvan maksimum 5 gün içinde alındığı yere salıverilebilir.


These photographs were taken at a shelter which belongs to the Istanbul Metropolitan Municipality. The application of this abandoned operation technique instead of the endoscopic one which is widely used by veterinerians today shows the inexperience of municipality veterinaries as well as the inhumane and merciless approach of the municipality towards animals.

The reason for abandoning of the old technique is the low probability of its success and the necessity of making a second dressing stitch as a result of which the recovery period is at least 10 days. Whereas, in the new endoschopic technique, no stitch is needed and the animal recovers in two days and can be released at most in five days.


2 comments:

Anonymous said...

its not only the old method they use, b ut the way they make their stitches any amateur could do this in a better and more humane way.
This resambles the work of a butcher.

Linda Taal
Stichting ActieZwerfhonden

Anonymous said...

Affınıza sığınarak...

Bu operasyonu gerçekleştiren bir veteriner hekim adayı sanırım.Resimleri operasyon bölgelerini birazdaha büyüterek incelediğimizde;

Yandan opere örneğinden çok uzak daha çok test yada paraçamsı duruyor..
Dış dikişin berbatlığından iç dikiş dahi atılmadığı ortaya çıkıyor.
Ve.. böylesine ciddi bir durum karşısında söylenecek tek söz kalıyor.

Yiğidi öldürüp hakkını yememek.Anadolu ilaç zamanında hiç değilse böyle berbat operasyonlar yoktu...
Rezil olan bence şimdikler ACEMİ BAYTAR İĞNE VURMASINI KOMŞU EŞEĞİNDE öğrenirmiş...